21 Ocak 2010

Eğim Değerinin Girilmesi ile İlgili İpuçları

Civil 3D’de tip kesit parçası veya tesviye kriteri için eğim değeri yazarken dikkat edilmesi gereken noktalar ve pratik ipuçları aşağıdadır;

Yatay:düşey olarak girilen eğim oranı için düşey değer mutlaka 1 olmalıdır (Örneğin 2:1). 3:2’lik bir eğim oranı söz konusu olduğunda eğim oranı 1.5:1 şeklinde girilmelidir. Benzer şekilde 1:3’lik eğim oranı 0.33:1 olarak girilmelidir. Yazılım düşey değer 1 girilmediğinde maalesef uyarmıyor, yatay:düşey amaçlı girilen 1:4 gibi bir değeri 4:1 şeklinde düşey 1 olacak şekilde değiştirip yazıyor.

Eğim oranı girilirken yatay:düşey yerine sadece yatay değeri yazıp Enter tuşuna basmanız yeterlidir, düşey değer direkt 1 olarak girilmiş sayılır.

Eğim oranını yatay:düşey olarak girebileceğiniz gibi yüzde işaretini kullanarak yüzde şeklinde de girebilirsiniz. Örneğin 1:1 yerine 100% yazmanız uygundur. Yazılım, yüzde şeklinde girilen değeri otomatik olarak karşılık gelen yatay:düşey değerine çevirir.



Aynı şekilde yüzde olarak girilen eğim oranı için de yatay:düşey olarak giriş yapabilirsiniz. Yazılım, yatay:düşey olarak girilen değeri otomatik olarak karşılık gelen yüzde değerine çevirir.

Bazı tip kesit parametreleri için %0 değeri girdiğinizde yazılım uyarı hatası vermekte. %0 yerine Horizontal yazabilirsiniz.




Seminer: Autodesk İnşaat ve Arazi Çözümleri



9 Şubat 2010 tarihinde, Ankara Hilton Oteli'nde, Autodesk İnşaat ve Arazi Çözümleri'nin dinamik model tabanlı yapısı sayesinde, altyapı projelerinde sağlanan hız ve hassasiyet, proje takımının nasıl bir arada daha verimli çalışabileceği gibi konularda sunumlar yapılacak.

Autodesk uzmanlarından Willy Luce Autodesk inşaat ve arazi çözümleri ve dünyadaki uygulamalar konusunda bir sunuş yapacak, ardından Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Mimpaş Mühendislik A.Ş., Yüksel Proje Uluslararası A.Ş., EMAY Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti. ve Zorlu Yapı Yatırım A.Ş., Autodesk çözümleri ile çalışma süreçlerindeki deneyimlerini bizlerle paylaşacaklar.

Seminer programını görmek ve kayıt yaptırmak için tıklayın...