20 Ekim 2009

Hızlı Profil

Arazi profillerini hızlı bir şekilde ve geçici olarak görüntülemek için Civil 3D’nin “Quick Profile” komutunu kullanabilirsiniz. Oluşan profiller çizimle birlikte kaydedilmez.

Elde etmek istediğiniz hat için komutu çalıştırmadan önce 2D veya 3D line veya polyline, feature line veya lot line hazırlayabilir veya bunun yerine çizimde tıklamalar yapabilirsiniz.

Bir nesne boyunca hızlı profil oluşturmak için hazırlamış olduğunuz nesneyi seçip sağ tuş menüsünden Quick Profile komutunu çalıştırın.



Create Quick Profiles diyalog kutusunda çizimde yer alan tüm arazi modelleri listelenir.




Surfaces to sample bölümünün Select kısmında görüntülemek istediğiniz arazi model(ler)ini işaretli bırakın, Profile Style kısmında profil stil(ler)ini belirleyin. Profil view style listesinden uygun bir profil görünümü stili seçin ve OK butonuna basın.

Çizimde profil görünümünün sol alt köşesi için uygun bir yer tıkladığınızda hızlı profil görüntülenir.



Hızlı profilde profil bantları görüntülenmez.

Nesnenin herhangi bir grip noktasını kaydırma veya nesnenin yerini değiştirme gibi değişiklikler hızlı profile otomatik olarak yansır.



Seçilen nesne feature line veya 3D polyline gibi 3 boyutlu bir nesne ise, diyalog kutusunda Draw 3D entity profile seçeneği gelir.



Böylece nesne de profil görünümünde görüntülenebilir.

Çizimde tıklamalar yaparak hızlı profil oluşturmak için Ribbon: Home sekmesi > Create Design paneli > Profile > Quick Profile komutunu çalıştırın. Komut satırında gelen Select object or [by Points] sorusu için sağ tuştan by Points seçeneğini seçin ve çizimde tıklamalar yapın. Hattı sonlandırmak için Enter tuşuna basın.


1 yorum:

Çetin Poyraz Alper dedi ki...

merhaba, Autocad 2009 Civil 3D ile ilgi bir sorun olacaktı, yol genişletmelerini nasıl yapacağız. Benim bitirme ödevim bu programı öğrenerek, bir yol projesi yapıyoruz fakat yolda dever ve genişletmeleri nasıl yapacağız onu bilmiyoruz. Enkesitler düz çıktı (deversiz-genişletmesiz). yardımcı olur musunuz