28 Ekim 2009

AutoCAD Civil 3D 2010 "Subscription Advantage Pack" Çıktı

Subscription Advantage Pack ile AutoCAD Civil 3D 2010'a yeni özellikler eklendi.

AutoCAD Civil 3D 2010 Subscription Advantage Pack, nokta bulutları ile çalışma, dönel kavşak tasarımı ve mevcut komutlar için güçlü geliştirmeleri içeren yeni araçlar sunar. Bunlara ek olarak, Autodesk'in imaj-tabanlı modelleme ve fotogrametri yazılımı Autodesk ImageModeler 2009'u da içerir.

Subscription Advantage Pack'i aboneliği olan kullanıcılarımız Autodesk Subscription Center'dan download edebilirler.

Autodesk'in AutoCAD Civil 3D Subscription Advantage Pack ile ilgili sunumunu izlemek için tıklayın...

Autodesk'in AutoCAD Civil 3D Subscription Advantage Pack ile ilgili bilgi sayfasına ulaşmak için tıklayın...

Nokta Bulutları, Dönel Kavşak, Genel Geliştirmeler ve Autodesk ImageModeler 2009

Point Clouds özelliği ile milyonlarca nokta içeren 3D lazer tarayıcı/LİDAR veri setlerini AutoCAD Civil 3D 2010'a import edebilir ve görüntüleyebilirsiniz.

Roundabout Layout özelliği ile dönel kavşakları daha hızlı oluşturabilirsiniz. İşaretlemeler yapabilir, genel tasarım standartlarını baz alabilirsiniz. Dönel kavşağın yatay geometrisini tanımladıktan sonra, dinamik olarak taşıyabilir ve düzenleyebilirsiniz.

Genel Geliştirmeler yol ve kanal tasarımı, survey, görsel analiz ve genel üretim için sağlanan geliştirmeleri içerir.

Autodesk ImageModeler 2009 imaj-tabanlı modelleme ve fotogrametri yazılımıdır. 2 boyutlu dijital imajlardan 3 boyutlu modeller oluşturmayı sağlar.

Diğer Yazılımlarla İlgili Subscription Advantage Pack'ler

AutoCAD 2010, Revit Architecture 2010 gibi diğer yazılımlar için çıkarılan Subscription Advantage Pack'lerle ilgili bilgi almak için tıklayın...


20 Ekim 2009

Hızlı Profil

Arazi profillerini hızlı bir şekilde ve geçici olarak görüntülemek için Civil 3D’nin “Quick Profile” komutunu kullanabilirsiniz. Oluşan profiller çizimle birlikte kaydedilmez.

Elde etmek istediğiniz hat için komutu çalıştırmadan önce 2D veya 3D line veya polyline, feature line veya lot line hazırlayabilir veya bunun yerine çizimde tıklamalar yapabilirsiniz.

Bir nesne boyunca hızlı profil oluşturmak için hazırlamış olduğunuz nesneyi seçip sağ tuş menüsünden Quick Profile komutunu çalıştırın.



Create Quick Profiles diyalog kutusunda çizimde yer alan tüm arazi modelleri listelenir.




Surfaces to sample bölümünün Select kısmında görüntülemek istediğiniz arazi model(ler)ini işaretli bırakın, Profile Style kısmında profil stil(ler)ini belirleyin. Profil view style listesinden uygun bir profil görünümü stili seçin ve OK butonuna basın.

Çizimde profil görünümünün sol alt köşesi için uygun bir yer tıkladığınızda hızlı profil görüntülenir.



Hızlı profilde profil bantları görüntülenmez.

Nesnenin herhangi bir grip noktasını kaydırma veya nesnenin yerini değiştirme gibi değişiklikler hızlı profile otomatik olarak yansır.



Seçilen nesne feature line veya 3D polyline gibi 3 boyutlu bir nesne ise, diyalog kutusunda Draw 3D entity profile seçeneği gelir.



Böylece nesne de profil görünümünde görüntülenebilir.

Çizimde tıklamalar yaparak hızlı profil oluşturmak için Ribbon: Home sekmesi > Create Design paneli > Profile > Quick Profile komutunu çalıştırın. Komut satırında gelen Select object or [by Points] sorusu için sağ tuştan by Points seçeneğini seçin ve çizimde tıklamalar yapın. Hattı sonlandırmak için Enter tuşuna basın.


AutoCAD Civil 3D 2010 Update 2

AutoCAD Civil 3D 2010 için çıkarılan son güncelleme Update 3.1'dir. Update 2'yi kurmamışsanız direkt Update 3.1'i kurabilirsiniz, Update 3.1 Update 2'yi kapsar.


8 Ekim 2009

AutoCAD Civil 3D 2010 Eğitim Notları

AutoCAD Civil 3D 2010 Eğitim Notları hazır. Dağıtımı ile ilgili bilgi almak için Prota Bilgisayar ile görüşebilirsiniz.



410 sayfadan oluşan Türkçe eğitim notları yazılımın 13 temel konusunu içeriyor.



Örnek sayfa: