3 Kasım 2009

AutoCAD Civil 3D 2010 "Subscription Advantage Pack" ile Noktalara Zoom Yapabilirsiniz

AutoCAD Civil 3D 2010 "Subscription Advantage Pack"in "Zoom to Point" özelliği ile bir veya daha fazla noktaya zoom yapabilirsiniz.

Komutu komut satırında ZTP yazıp Enter tuşuna basarak veya başka bir komut çalışırken 'ZTP yazarak transparan komut olarak çalıştırabilirsiniz. Nokta numarasına, belirli bir nokta aralığına veya nokta ismine göre zoom yapabilirsiniz.

Tek bir noktaya zoom yapmak için komut satırında ZTP yazıp Enter tuşuna basın ve nokta numarasını veya nokta ismini girin.

Birden fazla noktaya zoom yapmak için komut satırında ZTP yazıp Enter tuşuna basın ve nokta numaralarını virgüllerle ayırarak girin. Örneğin 5,10,13.

Belirli bir nokta aralığına zoom yapmak için komut satırında ZTP yazıp Enter tuşuna basın ve nokta aralığını kısa çizgi kullanarak girin. Örneğin 5-13 girdiğinizde 5,6,7,8,9,10,11,12 ve 13 numaralı noktalara zoom yapılır.

Başka bir komutun içindeyken noktaya zoom yapmak için komut satırında 'ZTP yazıp Enter tuşuna basın ve nokta numarasını, nokta aralığını veya nokta ismini girin.



Hiç yorum yok: