3 Kasım 2009

AutoCAD Civil 3D 2010 "Subscription Advantage Pack" ile GIS Verisinden Arazi Modeli Oluşturabilirsiniz

AutoCAD Civil 3D 2010 "Subscription Advantage Pack"in Create Surface from GIS Data özelliği ile GIS verisinden arazi modeli oluşturabilirsiniz.

AutoCAD Civil 3D'yi kullanarak direkt bir GIS veri kaynağı sistemine bağlanabilir, eğriler ve noktalar gibi GIS verilerini ara bir veri veya dosya dönüşümü kullanmaksızın getirebilirsiniz.

GIS verilerini getirme ve Civil 3D arazi modeli oluşturmak için Toolspace'in Toolbox sekmesindeki Subscription Extension Manager > Surface kısmına gidin. Create Surface from GIS Data üzerinde çift-klikleyin.



Import GIS Data Wizard isimli sihirbaz gelir.



Sihirbazın Object Options sayfasında yeni arazi modeli için standart özellikleri belirleyin.

Connect to Data sayfasında, veri kaynağının tipini ve GIS veritabanı bağlantı parametrelerini belirleyin. Veri kaynağı tipi olarak,

SHP dosyası seçerseniz, tek veya birden fazla shape dosyası belirleyin.

ArcSDE- veya Oracle-tabanlı veri kaynakları seçerseniz, yolunu ve kullanıcı login bilgilerini belirleyin.



Schema and Coordinates sayfasında, GIS şemasını belirleyin.

İsteğe bağlı olarak, GIS özellik sınıfı için koordinat sistemi tanımlayabilirsiniz. Burada tanımlanan koordinat sistemi aktif Civil 3D çiziminin koordinat sisteminden farklı olabilir.



Geospatial Query sayfasında Define Area of Interest By seçeneği ile sorgulama için sınır tipini belirleyin. Polygon, fence veya circle seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Çizimde sınır için nesne seçebilir veya manuel olarak sorgulama alanını belirleyebilirsiniz.



Data Mapping sayfasında, sorgulama sonuçları görüntülenir.



İlgili atamaları yapıp Finish butonu ile komutu sonlandırın. Nesneler Civil 3D çizimine eklenir ve arazi modeli görüntülenir.




Hiç yorum yok: