24 Nisan 2009

Google Earth’den Renkli Raster Görüntülerin Import Edilmesi

Google Earth’den import ettiğiniz raster görüntülerin, siyah beyaz yerine, renkli olmasını istiyorsanız;

İlk olarak, raster görünütüyü ve arazi modelini her zaman yaptığınız gibi Civil 3D’ye import edin. Raster görüntü siyah beyaz gelecektir.



Google Earth’e tekrar dönün. Kesinlikle pan ve zoom yapmadan Dosya menüsünde Kaydet-Görüntüyü Kaydet seçeneğini çalıştırın ve raster görüntüyü bilgisayarınıza kaydedin.



Tekrar Civil 3D’ye dönün. Import etmiş olduğunuz raster görüntüyü tıklayıp sağ tuşta gelen Image-External References komutunu çalıştırın. Gelen diyalog kutusunda, raster görüntünün ismini seçip, alt kısımda Found At satırında kaydetmiş olduğunuz renkli raster görüntüyü bulup seçin.



Ekranda renkli raster görüntüyü görmek için regen, zoom veya pan yapın. Raster görüntünüz aşağıdaki gibi renkli gözükecektir.




2 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhab Songül hanım size bir sorum C3D 2013 de google earthdan raster ve yüzey alma özelliği kaldırıldı acaba bu özelliği kullanabilmek için başka eklentiler varmı

İsmail ELMALI dedi ki...

Hocam,
Civil3D ve Google Earth lisans problemleri yüzünden veri aktarımı yapmıyor. Bunun çözümü için kullanabileceğimiz alternatif yöntemler nelerdir. Saygılar.